21.01.2019

OYAK Miiluxin kumppaniksi – karkaisukapasiteetti kaksinkertaistuu

Turkkilainen OYAK ja Miilukangas Oy ovat sopineet järjestelystä, jossa Miilux Oy kaksinkertaistaa karkaisukapasiteettinsa rakentamalla uuden tuotantolaitoksen Turkin Manisaan 2019-2020. Tuotantolaitos tulee Miiluxin uuden tytäryhtiön Miilux Turkeyn omistukseen.

Järjestelyn myötä OYAK tulee myös Miiluxin enemmistöomistajaksi. Osakekauppa on ehdollinen työ- ja elinkeinoministeriön päätökselle.

Miiluxin toimitusjohtajana jatkava Pekka Miilukangas toteaa: ”Järjestely vahvistaa jalansijaamme erityisesti meille tärkeillä Turkin markkinoilla. Miilux on jatkossa entistä merkittävämpi erikoisteräksen toimittaja ja teräspalvelukeskus kolmella yhtiöllään. Yrityksen kasvunäkymät ovat hyvät.”

OYAK:in edustaja ja Miiluxin uusi hallituksen puheenjohtaja Toker Özcan toteaa: ”Järjestely nopeuttaa strategista päätöstämme edetä suojausteräsmarkkinoilla, joilla Miiluxin teknologia ja tuotteet ovat tunnettuja ja arvostettuja.”

OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) on yksityinen eläkerahasto ja yksi Turkin suurimmista yhtiöistä. OYAK-ryhmittymään kuuluu yhteensä 89 yritystä 19 eri maassa ja noin 32 000 työntekijää. Tunnetuimpia ryhmän yhtiöitä ovat autovalmistaja Oyak-Renault sekä terästuotteisiin keskittynyt Erdemir.

 
Miilukangas Oy
Miilux Oy
Miilumachine
Miilupipe Oy
Rakennus Miilukangas Oy
Ruonan Teollisuuskylä
Kestotec
Finnblast
Steeldone
Rekry