Финский and Американский Английский For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Pulttihuuli − Säästöä kauha- ja konekuluihin

Miiluxin kehittämä Pulttihuuli mahdollistaa pyöräkuormaajan kauhan kärjen vaivattoman ja hitsausvapaan kunnossapidon. Se on hitsattavien huulilevyjen ja toisaalta perinteisten säästöterien toimintaidean pohjalta paranneltu järjestelmä, jonka olemme kehittäneet vastauksena asiakkaidemme tarpeisiin.

Remontit eivät ole sidottuina aikaan, paikkaan tai sääolosuhteisiin, koska hitsaustoimenpiteitä tai lämpökäsittelyä ei tarvitse tehdä. Tämä mahdollistaa myös kovuusluokan HB500 kulutusteräksen riskittömän käytön kulutuspaloissa.

Pulttihuulijärjestelmän toimintaperiaate

  • Emolevyn asennuksen jälkeen huollot suoritetaan kulutuspaloja vaihtamalla.
  • Pultit ovat suojassa kulumiselta ja rasituksilta. Niihin ei kohdistu voimia, jotka aiheuttaisivat leikkaantumista tai vääntymisiä. Vaihdot onnistuvat pulttipyssyä hyödyntäen.
  • Kulutuspala suojaa tehokkaasti kauhan pohjaa ja emolevyä
  • Kulutuspalassa on suojalevy, joka tukeutuu emoelvyn etureunaa vasten ja suojaa näin myös emolevyn edestäpäin tulevalta kulutukselta.
  • Kulutuspalojen maksimaalinen kesto saavutetaan karkaisemalla palat lopulliseen kovuuteensa polttoleikkauksen ja hitsauksen jälkeen viimeisenä työvaiheena. Materiaalina käytetään korkealaatuista Miilux-kulutusterästä.​

Pulttihuulen kulutuspalojen helppo asennus

Kulutuspalat on suunniteltu niin, että ne on helppo asentaa järjestelmämme avulla. Niihin tutustuneet asiakkaat siirtyvät mielellään perinteisistä v-kärjistä ja säästöteristä pulttihuulijärjestelmäämme, sillä nämä huulilevyt todella kestävät. Näin ollen niiden huoltoväli on varsin pitkä. Kauhan kulutuspalat asennetaan työmaalla noin 1−2 tunnissa. Pulttihuulen kulutuspalojen asennus kauhaan käy näppärästi perusavaimilla eikä erikoistyökaluja tarvita. Nimensä mukaisesti pultein kiinnitettävä huulilevy antaa sopivaa joustoa vaihdoksiin, sillä asennukselle ei tarvitse enää varata niin paljon aikaa ja asennuksen voi tehdä paikan päällä työkohteessa.

Pulttihuulijärjestelmän asennus yhteen kauhaan aiheuttaa yleensä ketjureaktion koko kalustoon. Niiden käyttö onkin sivuuttamassa perinteiset kärjet ja säästöterät niiden kestävyyden, kustannustehokkuuden ja helppojen asennusten myötä.

Asiakkaidemme kommentteja ja kokemuksia

Positiivinen havainto oli kauhan tunkeuman parantuminen. Kauhan koko oli myös mahdollista asettaa sopivaksi ja mukana kulkevat tonnit ovat aina vakio.

Olemme säästäneet merkittäviä summia kärjen remonttikuluissa. Kärki on uudessa terässä tunnissa, parissa eikä remontti vaadi erityisjärjestelyjä.

Kärjen remontointiväli on pidempi verrattuna aiemmin käyttämiimme v-kärkiin. Aina ennen emme myöskään voineet käyttää HB500 kovia levyjä hankalien asennusolosuhteiden takia.

Pulttihuuli säästää aikaa ja rahaa

Helposti vaihdettavat Pulttihuulen kulutuspalat helpottavat huomattavasti huoltotöitä. Jättämällä hitsausvaihe väliin, voidaan kulutusosista tehdä entistä kovempia ja kulutuskestävämpiä. Huollot voidaan tehdä näppärästi myös maastossa, jolloin esimerkiksi säästytään kuljetus- ja lavettikustannuksilta. Valitse pulttihuulijärjestelmä kohteen ja kaluston mukaan.

Pulttihuulet eri kokoluokkiin ja käyttökohteisiin:

Pulttihuuli HD
Pulttihuuli HD:n käyttökohteet ovat pääasiassa murskaus- ja seulontalaitteiden altakantokoneiden kauhoissa sekä kuormauskauhoissa. Kärki, malli ja mitoitus toteutetaan asiakkaan tarpeen mukaan. Pulttihuulen suojalevy estää kiinnityspulttien kulumista ja ohjaa kaivuuvoimat peruslevyyn.

Pulttihuuli XHD
Patentoitu Pulttihuuli XHD soveltuu syöttökokoluokan koneisiin ja tunnelikoneisiin louhen käsittelyyn. Pulttihuulen komponentit on valmistettu jälkikarkaisutekniikalla, joka takaa tehokkaan kauhan suojauksen. Patentoitu rakenne jakaa ja ohjaa kaivuuvoimat tasaisesti koko kärjen matkalle.

Pulttihuuli M
Pulttihuuli M on tarkoitettu kevyempien materiaalien käsittelyyn. Tässäkin pulttihuulimallissa kiinnityspultit ovat suojassa upotuksissa eliminoiden ruuvien taipumisen ja mahdollistaen massalle vapaan työntymisen kauhaan.

Palvelemme maanlaajuisesti - ota hyödyt irti!

Saat meiltä korkealaatuiset tuotteet ja palvelut kattavasti koko Suomeen. Olemme maanrakentajien, infrarakentajien ja kaivostoimijoiden luottokumppani. Nykyaikaistamalla kalustosi saat liiketoimintaasi merkittäviä hyötyjä.

 
Miilukangas Oy
Miilux Oy
Miilumachine
Miilupipe Oy
Rakennus Miilukangas Oy
Ruonan Teollisuuskylä
Finnblast
Steeldone
Rekry