Tyvärr är denna artikel enbart tillgänglig på Finska och Amerikansk Engelska. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Suojatut louhoskauhat

Louhoskauhojemme tuottavuus perustuu toimivaan kokonaisuuteen. Kokonaisuus koostuu lujasta ja kevyestä rungosta sekä kattavasta suojauksesta. Nämä asiat yhdistämällä valmistuu markkinoiden kevein ja kestävin kauha.

Kauhatuotteen painon merkitys kuluihin

Kaivinkoneet tekevät satojatuhansia kaivu- ja syöttöliikkeitä vuodessa. Se, paljonko koneen puomin päässä on painoa, vaikuttaa suoraan koneen polttoainekulutukseen ja kuluvien osien käyttöikään. Liian raskas kauhatuote on kallis käyttää, koska se nostaa koneen käyttökuluja.

Miiluxin kauhoilla säästetään käyttökuluissa, koska ne ovat kilpailijoitaan kevyempiä. Kauha on nykyaikaisen suunnittelutyön ja lujuuslaskennan tulos. Sen kokonaismassa on tyypillisesti 500–1000 kg kilpailijoitaan pienempi, tilavuuden ollessa sama.

Tämä tarkoittaa vuositasolla 100 000−200 000 tonnia vähemmän ”tyhjän painon” siirtämistä. Jos tiedetään esim. siirretyn tonnin vaatima polttoainekulu, on säästö helppo laskea.

Suojaamalla kauha hyvin voidaan säästää remonttikuluissa

Miilux on kauhan suojauksen edelläkävijä. Kauhoissamme kaikki kulumiselle alttiit kohdat on suojattu erillisillä suojauskomponenteilla.

Suojauksen tehtävä on:

  • Suojata kauhan runko kulumiselta
  • Kohdistaa kuluminen erillisiin helposti vaihdettaviin komponentteihin

⇒ Ei kalliita peruskunnostuksia − helppo ja nopea huolto

Suojauksen ansiosta kauhan remonttikuluissa voidaan säästää vuositasolla karkeasti puolet. Tämä johtuu siitä, että kalliita peruskunnostuksia ei tarvitse tehdä, ja yksittäisten kulutusosien vaihtaminen on nopeampaa ja helpompaa. Kulutusosat valmistetaan kovemmista materiaaleista, joka nostaa niiden käyttöikää ja näin myös remonttiväli pitenee perinteisiin ratkaisuihin verrattuna.

Kauhan suojauksella säästää rahaa ja aikaa, koska suojaus eliminoi kauhan rungon kulumisen. Kalliit peruskunnostukset jäävät historiaan ja remontit ovat nopeita ja helppoja suorittaa.

Miiluxin louhoskauha ja suojaamaton louhoskauha

Kauhan suojauksella säästää rahaa ja aikaa, koska suojaus eliminoi kauhan rungon kulumisen. Kalliit peruskunnostukset jäävät historiaan ja remontit ovat nopeita ja helppoja suorittaa.

Kuokkakauhan suojaus - miten kauha suojataan käytännössä?

Kuokkakauhan suojaus rakentuu monesta eri tekijästä. Kauha suojataan huulilevyllä, jossa on kestävä kynsijärjestelmä ja huulilevyn suojat. Lisäksi kauhan etuterät sivuilla suojataan – kauhan etuterät poistavat kulumista kauhan poskesta sekä ulko- ja sisäpinnoilta. Kauhan sisäpohjan suojauksella pidennetään myös kauhan käyttöikää. Poikittainen sisäpohjan latoitus vähentää kitkaa, kun käsiteltävä materiaali lähtee pyörimään paremmin kauhassa. Kauhan posken ja kulmien suojaus tapahtuu nopeasti, sillä kulmasuojien asentaminen on melko yksinkertaista. Pikakiinnitteisten kauhojen vaihdettavalla kiinnikkeen akselilla nopeutat myös huoltoa – yksinkertainen kiinnitys takaa sujuvan ja nopean huoltotyön. Olipa kauhasi millainen tahansa, löydät valikoimastamme varmasti luotettavan ja laadukkaan tuotteen yritystoimintasi tueksi.

Kivikauhan suojaus

Kivikauhan suojaus kannattaa, sillä laadukkailla tuotteillamme suojaat kivikauhat siten, että niiden huoltovälit pitenevät ja koko kivikauhan rakenne pysyy hyvänä. Kivikauha joutuu kestämään paljon, joten on tärkeää varustaa ja suojata se asianmukaisesti. Miiluxin monipuoliset suojausjärjestelmät ovat järkevä valinta, sillä kevyet suojauskomponentit vähentävät kauhan painoa, mistä on tietenkin etua painavia kivimääriä siirreltäessä. Suojausjärjestelmä tekee kivien lastaamisesta entistä kustannustehokkaampaa ja nostaa siten kilpailukykyä.

Autamme mielellämme kaikissa kauhojen suojaukseen liittyvissä kysymyksissä. Nykyaikainen kivikauhan suojaus on aivan ulottuvillasi – järjestelmäkauhat takaavat helpon huollon. Tilaa tuotteet Miiluxilta ja ota hyöty irti uudesta järjestelmästämme. Suojattu kauha on satsaus tulevaisuuteen.

Oikea kauhavalinta maksimoi koneen tuottavuuden

Eri konemerkkien kaivinkoneilleen antamat suoritusarvot ja tuottavuuslaskelmat perustuvat koneen ja sen lisälaitteiden muodostamaan kokonaisuuteen. Kauha on tärkeässä roolissa tässä kokonaisuudessa. Jos kone varustellaan liian raskaalla ja suurella kauhalla, koneen polttoaineen kulutus kasvaa, kauhan murtovoima pienenee ja kaivinkoneen kuluvien osien kesto lyhenee. Vääränlaisen kauhan johdosta koneelle annetut suoritusarvot ja tuottavuustavoitteet eivät pidä paikkaansa. Koneen käyttökustannukset kohoavat merkittävästi.

Kauhan painon ja tilavuuden lisäksi huomiota tulee kiinnittää kaivettavaan materiaaliin ja sen kuluttavuuteen. Tästä syystä samaan koneeseen on niiden manuaaleissa useamman kokoisia ja eri tavoilla kulumissuojattuja kauhoja.

Kevyt täyssuojattu louhoskauha

Miiluxin kauhat on suunniteltu koneiden tuottavuus, polttoaineen kulutus ja Suomen maaperä huomioon ottaen. Kauhat valmistetaan suomalaisen louheen käsittelyyn. Kauhojen tilavuus on maksimoitu kehittämällä uudenlainen, kevyempi ja kestävämpi rakenne, jolloin käsiteltävää materiaalia voidaan siirtää yhdellä kauhaisulla enemmän. Samalla säästetään polttoainekuluissa. Kauhat ovat kestäviä, koska voimakas kuluminen kohdistetaan kauhan suojaukseen, ei sen runkoon.

Ota yhteyttä, me kerromme mielellämme lisää!

 
Miilukangas Oy
Miilux Oy
Miilumachine
Miilupipe Oy
Rakennus Miilukangas Oy
Ruonan Teollisuuskylä
Finnblast
Steeldone
Rekry